Care este filozofia care sta la baza  Kaisendo?

În opinia noastră, nu există nici o arta martiala mai buna decat alta, superioritatea constă în cel care domină.

Am constatat ca de multe ori multi dintre cei care predau tehnici de aparare sunt departe de realitatea obiectivă, iar practicantul care se confruntă cu o luptă, nu poate aplica tehnicile invatate, acele tehnici fiind bune doar în imaginaţia celor care o predau pentru a uimi neiniţiaţii.

Suntem familiarizaţi cu multe cazuri de instructori cu centura neagra în dojo, dar cu o pregatire mediocra în lupte de stradă, si care nu se simt siguri de tehnica lor pentru a initia anihilarea unui element ostil, sau angajarea intr-un proces de autoaparare pentru o alta persoana aflata in dificultate.

Pe de altă parte, trebuie stiut ca cel ce se angajeaza intr-o eventuala altercatie trebuie sa fie calificat într-o artă de lupta, aceasta să aibă o mare determinare, spirit de sacrificiu, o pregătire fizică şi psihologică adecvata dar si  mulţi ani de pregătire în sala de antrenament.

Mulţi profesori predau o varietate de tehnici de autoapărare, dar uita sa adapteze tehnicile predate la pregătirea fizică şi capacităţile psihologice ale studentului, să perfecţioneze cele mai bune tehnici care se potrivesc cu profilul acestuia, astfel încât acesta sa dezvolte un eficient şi personal sistem de autoapărare care sa duca la un rezultat optim pentru orice atac fizic din strada.

Sistemul Kaisendo este conceput ca o artă de luptă un sistemul de apărare “Self defence”, care pregăteşte studentul pentru autoapărare pentru a fi capabil sa neutralizeze actiunea agresiva pe termen scurt, fără a necesita o zestre mare de calităţi fizice.

Care este disciplina unui Kaisendoka?

antrenament_kaisendo3 antrenament_kaisendo2 antrenament_kaisendo4

Se crede că în general, practicantii de arte martiale sunt foarte disciplinati si multi cred că aceasta este din cauza regulilor stricte din Dojo.

Aceasta este adevărat pentru că unele şcoli sunt mai militaroase decat altele, scopul unei astfel de discipline fiind de a asigura un mediu sănătos şi a forma o conduită de respect adecvata. Prin crearea unui mediu propice de învăţare se pot face paşi mari in progresul îmbunătăţirii personale. Stima de sine este natura si cadrul filosofiei Kaisendo acestea garantand pentru oricine dezvoltarea şi perfectionarea spre un grad ridicat de control personal, care va aduce bucuria unor rezultate deosebite.

Studentul trebuie să-si întărească voinţa de a merge la cursuri de a fi receptiv si devotat profesorului sau, de a fi deschis progresului si a-si crea o atitudine personala remarcabila pentru el si cei din jurul sau atat in Dojo cat si in afara lui. Acesta-si va crea un nou tip de viaţă care poate deveni permanent, prin munca sa si progresul gradual.

Disciplinarea unui Kaisendoka nu are nevoie de un regim dur sau rigid nenatural ci dimpotriva avem nevoie de un suport echilibrat din punct de vedere emoţional, de dorinţa permanenta de cunoastere, experimentare si acumulare de noi cunostinte. De asemenea avem nevoie de echilibru si o structură fizica integra şi armonioasa de înţelegere si  moderaţie, care va crea un practicant de autoapărare autentic. Dorinta personala si individuala de cunoastere, de inspiratie  din  filozofia ezoterica, a călugărilor budişti si a conceptelor ZEN, nu pot face decat sa ne ofere un imens program de studiu pentru a descoperi adevărul şi iluminarea aceasta fara a obliga sau influenta pe cineva sa aleagă o viaţa astecă de călugăr.

Kaisendoka nu este instruit să atace in mod nejustificat pe cineva, dar nici sa aibe o atitudine pasiva in cazul unei situatii conflictuale cand o persoana este agresata si-i este pusa in pericol integritatea personala. Kaisendoka trăieşte aprofundat în studiul modului de a controla şi a folosi corpul sau, cunostintele sale, procesul de gândire şi emoţiile personale pentru un proces de aparare si autoapărare împotriva agresiunii unui adversar. Principala misiune a unui Kaisendoka, devine împreună cu activitatea sa curenta de viaţă, aprofundarea si inrădăcinarea  în problema rezolvarii unei situatii de criza intr-o agresiune.

Incepatorul Kaisendoka !

Unul dintre conceptele cele mai valoroase ale filosofiei orientale este cristalizat de japonezi prin cuvântul "nyunan shin”- incepator. Traducerea termenului  de începător, se referă la starea si capacitatea de receptivitate de deschidere si dorinta de învăţare, de acceptare a  învăţăturilor din timpul antrenamentelor. "Minte nonreceptiva" ar putea fi bine adecvata cu termenul de "minte de incepator", aşa cum  susţin multi dintre profesori, deoarece mulţi dintre studenţii incepatori au adesea noţiuni preconcepute care trebuie să se disipeze înainte de a învăţa.

Sistemul de artă marţială Kaisendo, apare din nevoia de a integra mai multe tehnici eficiente de arte de luptă într-un singur sistem de autoapărare, bazate pe principii fizice şi tehnice reale şi nu pe trucuri învăţate in mod frecvent în diferite Dojo, sau cursuri de autoapărare neoficiale-individuale.

Toate artele marţiale şi de luptă, sunt în sine pentru apărare, dar domeniul lor de aplicare şi scopul, este de multe ori adresat diferitelor forme de atac. Putem spune de exemplu ca un judoka foloseste o tehnica de apărare, dar care se adreseaza celor familiarizaţi cu tehnicile de aruncare. Tehnicile de Karate, Kick Boxing,sau de control articular din Aikido nu sunt familiarizate unui boxeor care cu siguranta nu invata box pentru autoaparare. Obiectivul acestuia este de a câştiga o luptă cu multe lovituri la sac si pentru a câştiga un titlu. În plus normele stabilite în acest sens, anihileaza posibilitatea de utilizarea a oricaror tehnici de arte martiale dure si uneori periculoase chiar daca sunt necesare unei situatii agresive, ci dimpotriva folosirea acelor tehnici eficiente si care duc la un raspuns imediat si adecvat situatiei in sine.

In Kaisendo tehnicile se bazează pe  Karate Jutsu, ramura din artele martiale specifica pentru relaţia sa cu apărarea şi nu ca un sistem sportiv precum Judo sau Karate. De aceea in sistemul Kaisendo s-a creat un regulament competitiv, aşa cum există în Jiu Jitsu, pentru a oferi practicantilor de arte martiale care abordeaza Kaisendo să-si  pună în valoare învăţaturile din  Dojo şi pentru a-si demonstra eficacitatea.

Sistemul nostru de arta martiala, a păstrat linia deschisă de mai sus, iar integrarea sa in conceptul sportiv, ofera posibilitatea  oricarui practicant de a se intersecta in diverse concursuri de karate, judo sau jutsu Ju, deoarece învăţaturile din Kaisendo cuprind aceste arte martiale de bază si toate sunt preocupate de acelasi concept – stapanirea de sine.

De asemenea, credem că adevaratul specialist in artele martiale, se formează în lupta si confruntarea cu alti practicanti de arte martiale si din alte stiluri si nu atunci cand acesta se intrece cu un concurent din aceiasi arta martiala , cu aceleasi reguli, standarde si lacune. Kaisendo ofera aceasta posibilitate ca practicanti din diferite stiluri de arte martiale sa se intalneasca pentru a-si dovedi abilitatile si de ce nu de a se completa in eficacitatea unor tehnici care sa conduca la o eficienta maxima cu un efort minim.

Prin sistemul Kaisendo putem spune ca se spulbera intr-un fel vechiul concept “fiecare frofesor cu metodele sale”. Aici nu mai exista secrete pentru ca o multitudine de stiluri de arte martiale concura la crearea unui intreg, a unui sistem care are ca unic scop eficienta maxima cu timp si efort minim.

Folosim cookie-uri! Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora. Afla mai multe detalii aici.

Accept cookies din acest site.